Google‘dan beklenen açıklama yapıldı ve firma YouTube‘yi 1,65 milyar dolara satın aldı.
Google tarafından satın alma işlemleri tamamlandığında YouTube markasında herhangi bir değişiklik olmayacağı ve marka değerinin korunacağı açıklandı.
YouTube‘nin çalışmalarına Google‘ın reklam ağı ve teknolojisi ile devam edeceÄŸi ve dünyanın en popüler video eÄŸlence servisi olacağı da yine yapılan açıklamada belirtildi.
DiÄŸer taraftan Google‘ın bugün içinde Sony BMG ve Warner ile yaptığı içerik anlaÅŸmalarını da unutmamak gerekiyor. Bu firmaların sahibi olduÄŸu tüm müzik videolarının Google üzerinden ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacağı erken saatlerde açıklanmıştı.
Kısacası Google artık video alanında tek söz sahibi olmuÅŸ durumda. Microsoft ve Yahoo‘nun bu iÅŸbirliÄŸine cevaplarının nasıl olacağını gerçekten çok merak ediyorum. Bence MetaCafe de yakında bu devlerden birisine gider.
1 Yorum »
Yazıya link verenler (Trackback URL)
Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)
Yorum Yazın
© 2006-2008 Arda Kutsal

19 Jan 2008 09:20