GittiGidiyor.com artık eBay ile ortak…!
3 Mayıs 2007 | Genel |
Dünyanın en büyük online alışveriÅŸ platformu eBay, GittiGidiyor.com‘a ortak oldu.
Açıklama GittiGidiyor.com ana sayfasında yayınlandı.
Detayları öğrendikçe sizlerle paylaşıyor olacağım.
GÜNCELLEME 1: Haber Reuters tarafından tüm dünyaya duyuruldu.
GÜNCELLEME 2: eBay, GittiGidiyor.com‘un azınlık hissesine sahip olmuÅŸ.
GÜNCELLEME 3: GittiGidiyor.com‘un sitesinde yayınladığı duyuru metni ziddo tarafından Webrazzi Forum‘a eklendi.
GÜNCELLEME 4: Habere Turk.internet.com‘da da yer verildi.
HATIRLATMA 1: Konuyla ilgili olarak bir süre önce “eBay zaten Türkiye’de…!” isimli bir yazı yazmıştım. İlginizi çekerse okumanızı tavsiye ederim.
HATIRLATMA 2: 16 Haziran 2006‘da kiÅŸisel blogumda yazdığım bir yazı ilginizi çekebilir. Yazıda ÅŸu cümle yer alıyordu.
“Ebay, bir ÅŸekilde Türkiye’yi menziline alacak. Bu ya sahibinden.com ile ya da bir baÅŸka ÅŸekilde olacak ama öyle yada böyle eBay Türkiye açılacak.” (yazı linki: Skype, ICQ ve gelecek fırsatlar)
GÜNCELLEME 5: GittiGidiyor‘un konuyla ilgili basın bülteni.
GÜNCELLEME 6: eBay‘in konuyla ilgili basın bülteni.
GÜNCELLEME 7: Mashable konuyu sayfalarına taşıdı.
İlgili Yazılar
- AliBaba.com HemAlHemSat.com’a ortak oldu!
- eBay milyar dolarlık satın alma ile pazarı hareketlendirdi
- PayPal Türkiye için geri sayım başladı
- eBay zaten Türkiye’de…!
- StumbleUpon artık eBay’in
- GittiGidiyor’dan yeni giriÅŸim: Cimri.com
- PayPal’ın Türkiye hareketi
- GittiGidiyor.com’dan yeni giriÅŸimler
- StumbleUpon eBay’e gidiyor, Google boÅŸ durmuyor!
- İzmir’de Web 2.0 semineri
19 Yorum »
Yazıya link verenler (Trackback URL)
Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)
-
1. Burçin Didinedin
03 May 2007 16:37Türk interneti ve Türk giriÅŸimcileri için gurur verici bir geliÅŸme. Gittigidiyor’u bugüne getiren ekibi ve Türk internet kullanıcılarını candan kutluyorum.
-
2. Devrim Demirel
03 May 2007 16:42GiriÅŸimci kültürün Türkiye’deki öncülerinden biri olan Gittigidiyor’un bu baÅŸarısını tebrik ediyorum. Åžirketi getirdikleri bu nokta, sadece kendileri ve GG kullanıcıları için deÄŸil, Türkiye için de büyük bir baÅŸarı öyküsüdür.
-
insanı heyecanlandırıyor!… darısı webrazzi’nin başına, bizede tabii ki.
-
Türkiye’de Internet nüfusu 16 milyonun üzerinde. Daha fazla küresel Internet ÅŸirketi Türkiye pazarına girecektir.
-
5. Ümit ÇokBekler
04 May 2007 10:38Söylenen yapılan tüm yorumlar eBay ile GG’nin birleÅŸiminin Türkiye için çok iyi olacağı yönünde. Bende aynı düşünceleri paylaşıyorum.
Yorumların amacı olan bir sonraki hangi yabancı Türkiye’deki hangi firmayı alacak konusuna ise yorum olarak diyecek ÅŸey çok basit.
Önümüzdeki orta vadede yani 1-2 yıl sürecinde “Amazon, Yahoo, Google” gibi bir firma Tr’de herhangi bir site ile İLGİLENMEYECEK.
Bence bundan sonra tartışılması yada takip edilmesi gereken konu: hemalhemsat ve nevaria gibi pazardaki diğer küçük oyuncular ne yapacak. Yada sahibinden.com gibi kan kaybeden siteler ne yapacak. Zira tüm bu siteler yıllardır var olmalarının sebebi işleri büyütüp sitelerini eBay gibi bir firmaya satmak değilmiydi?
-
6. Ümit ÇokBekler
04 May 2007 10:48Ek olarak sahibinden.com konusundada bir ekleme yapmak isterim: (Arda’ya)
Çok basitçe bir kazanç modeli olmayan, yıllardır aynı arayüz ile kullanıcılarının karşısında kullanıcıya ilk günden sonra kullanışlılık namına bir gıdım bile yol katedemeyen, sahibinden.com gibi çok baÅŸarılı olacak basit bir modeli ayaÄŸa kaldıramayan sahibinden.com’u eBay’in alacağını düşünmek bile bence çok Ümitsiz bir yorum.
Öte taraftan sonra 1 yıldır medya emlak sitelerinin sahibinden.com’u günden güne erittiÄŸini ve pazar payını çok hızlı kaybettiÄŸini düşünecek olursak belkide bir sonraki konu baÅŸlığı sahibinden.com ne zaman kapıları kapatacak olmalı. (Tabi bunu musluÄŸun başındakiler hiç bir zaman yapmaz ama ticaret’te baÅŸarılı olmadığın zaman bir noktada yapmak lazım)
-
7. butterfly
04 May 2007 22:37Bence sahibinden.com veya nevaria gibi ufak siteler kapatirlar. Uzun vadede - dünyanin heryerinde oldugu gibi - piyasa eBay demek.
-
8. butterfly
04 May 2007 22:39zaten en cok ürün neredeyse, kullanicilar oraya gidiyor. Kullanicilar neredeyse saticilar da oraya gidecektir vs. Yani büyük olan daha da büyüyecek. Lider demek ki Gittigidiyor ki, yoksa eBay onlari secmezdi.
-
GG’nin inanılmaz(!) ziyaretçi artışı, http://www.alexa.com/data/deta.....1&y=12 sanırım yabancılar giriyor.
-
10. Arda Kutsal
06 May 2007 22:20Neredeyse tüm internet medyasında reklamları yayınlanıyor, bunun etkisi olabilir.
Diğer taraftan elbette sizin de belirttiğiniz gibi yabancılar da büyük etkendir.
Sonuçta Reuters baÅŸta olmak üzere, eBay’in kendi basın bülteni ve Web 2.0 alanında çalışan Mashable gibi bloglar tarafından da haberi yapıldı. -
11. mehmet barlas
16 AÄŸu 2007 15:04gittigidiyor u tebrik ediyorum ancak yillardir ucretsiz hizmet aldigim sahibinden.com a haksizlik ettiginizi dusunuyorum…iki arabami oradan sattim, yeni N95 imi oradan aldim. simdi de yeni kiralamayi dusundugum is yerimi de oradan bakiyorum.
-
12. Alper YaÅŸar
18 Eki 2007 15:57Mehmet Bey’e katılmamak çok güç, sahibinden.com benim için sanki aileden biri gibi. Ümit Bey’in yorumları da biraz fazla yanlı gibi geldi, bende ÅŸu anda oturduÄŸum evimi, eÅŸimin arabasını sahibinden.com’dan bulup aldım, önemli olan iÅŸlevi diye düşünüyorum, tıkır tıkır çalışan devamlı kendini yenileyen bir site bugüne kadar 1 tane bile bayat ilanla karşılaÅŸmadım.
-
13. Efe CoÅŸan
12 Ara 2007 12:49Alper Bey’e, dolayısıyla da Mehmet Bey’e katılıyorum. Sahibinden.com gittigidiyor’dan çok daha baÅŸarılı. En önemlisi, %10′luk fahiÅŸ bir komisyon oranıyla satıcıların fiyat arttırmasına sebep olmuyor. Bu sayede her ürün, gittigidiyor’dan daha ucuza satılabiliyor. Yeni cep bilgisayarımı Sahibinden.com’dan aldım ve iÅŸleyiÅŸinden çok memnun kaldım. Gittigidiyor’da yaptığım satışlara da, alımlara da yanıyorum ÅŸimdi. KeÅŸke onları da Sahibinden.com’da yapsaymışım.
-
14. rd
13 Ara 2007 19:52Sahibinden.com gittigidiyor.com’dan çok daha baÅŸarılı olsaydı, çok daha fazla kiÅŸi tarafından kullanılıyor, seviliyor ve konuÅŸuluyor olurdu. Gittigidiyor bu alandaki açık ara lider… Görmemek veya aksini iddia etmek için fanatik olmak lazım.
Sahibinden.com’un ve Gittigidiyor’un TV reklamlarını karşılaÅŸtırın, iki iÅŸletme ve iki marka arasında daÄŸlar kadar fark olduÄŸunu anında hissedersiniz.
Ben mi? Ne sahibinden, ne Gittigidiyor kullanıyorum. =)
-
15. WOYWODİN
14 Ara 2007 23:36gittigidiyor da sahibinden.com da yabancı servislerin birer kopyası.tek farkları,türkçe olmaları =) Gittigidiyor.com da güvenlik ve ergonomi yok.Ayrıca adı da hiç hoÅŸ ve ergonomik deÄŸil.binlerce alan adı varken,gidip böyle bir ad seçmeleri gittigidiyor’un global düşünmediÄŸinin ve en başından beri iyi bir paraya satışı hedeflediÄŸinin açık bir göstergesi.
Açık konuÅŸacağım.Bakın para demiyorum.Sadece reklam ve teknoloji desteÄŸi ile gittigidyor ve sahibinden.com’u iÅŸsiz bırakacak projeler biliyorum.Bu alan daha çok ÅŸeye gebe.Öyle ”ÅŸu site açık ara önde,bu site averajla ikinci….” gibi cümleler internet aleminde geçerli cümleler deÄŸildir.Çünkü burası gerçek dünya deÄŸil sanal dünya.Bir proje çıkar,arkasına yeterli oranda sermayeyi,teknolojiyi yada reklamı aldığı anda ortalığı dağıtır.Aynı facebook gibi…..
-
16. Efe CoÅŸan
15 Ara 2007 13:05İnsanların tercihleri sadece rasyonel kararlara dayanmaz. Hatta genellikle irrasyonel kararlar hakimdir diyebiliriz, yaÅŸantımıza. Genelde iÅŸimize yaramayacak, çok daha iyisini bulabileceÄŸimiz, benzerlerinden daha kullanışsız ÅŸeyleri sokarız hayatımıza, sırf daha hoÅŸ göründüklerinden. Yani öyledir ki, görsel algımız genel faydanın önüne geçer. İşte sahibinden.com’un Gittigidiyor’a nazaran daha az kullanılıyor olmasının sebebi de budur. Tabii durum gerçekten böyleyse.
Gittigidiyor daha fazla reklam yatırımı yapmış, arabirimini geliÅŸtirmiÅŸ, daha fazla destek personeli çalıştırmış ama!!! Cümlemin sonundaki “ama” kocaman bir “AMA”. Para kazanabilmek için bulduÄŸu metod satıcıları ve dolayısıyla alıcıları maÄŸdur ediyor ve bu da tüm olumlu yanlarını silen bir olumsuzluk.
Bardak çok süslü, çok şık olabilir. Gören herkes hayran kalabilir ama eğer o bardaktan içerken sıvı bardağın kenarlarından akıyorsa, istediği kadar şık olsun, asıl amacını düzgün gerçekleştiremediği için, kesinlikle kötü bir bardaktır o. İşte benim gözümde Gittigidiyor da böyle.
Geçen gün HTC üretimi standart bir ürün olan Hermes’in yeniden düzenlenmiÅŸ bir romu olan Imate JasJam aldım Sahibinden.com’dan. Bu bir cep bilgisayarı. Sahibinden.com’u seçmeseyip gittigidiyor’u seçseydim, en aÅŸağı %10 kadar daha fazla ödeyecektim aynı ürüne. Tabii bu ürünü Gittigidiyor’da bulabilseydim. Evet, Gittigidiyor’da pahalı bile olsa, ele gelir bir tane ürün bulamadım. Oysa Sahibinden.com’da benzer modeller de dahil olmak üzere 100 kadar satış ilanı vardı.
Bunun fanatizmle alakası yok sayın RD, size tavsiyem, ikisini de kullanmadan (ki açıklamanıza göre birini bile kullanmıyormuşsunuz) yorumda bulunmayın. Zira, gerekli şartları yerine getirmeden yaptığınız yorumlar afaki, ayakları yere basmaz ve gerçekleri yansıtmaz olacaktır.
Sonuç, sahibinden.com Gittigidiyor’dan çok daha iyidir çünkü asıl iÅŸlevi olan ucuz ve kolay alışveriÅŸ iÅŸini çok daha baÅŸarılı yerine getirmektedir.
Yorum Yazın
© 2006-2008 Arda Kutsal
56 queries. 0.624 seconds.






03 May 2007 15:20
04 May 2007 00:00
26 Mar 2008 13:13