Ideablob.comIdeablob.com kullanıcılarının iş fikirlerini gönderdikleri, diğer kullanıcılar tarafından oylandıktan sonra her ay bir fikir sahibinin $10.000 ödül kazandığı yeni bir servis.

Hemen belirteyim kurallar gereği katılım sadece Amerika ile kısıtlı.

Servisin yaratıcısı küçük işletmeler için kredi kartı çözümleri sunan Advanta isimli bir şirket. Aslında buradan yola çıkarak her ay nasıl $10.000 ödeme yapacaklarını anlamak mümkün.

Ideblob.com kapsamında farklı sektörler ile ilgili kullanıcıların gönderdikleri fikirleri inceleyebiliyor, beğendiklerinize oy verebiliyor ya da yorum yazabiliyorsunuz.

Aylık olarak kazanılabilecek bir para ödülü olması fikir sahiplerinin siteye içerik göndermeleri için yeterli olmuÅŸa benziyor ki entresan fikirler kısa süreli incelememde bile dikkatimi çekti. Mesela “tek kullanımlık beslenme çantası” fikri hiç fena gelmedi :)

Yazımın başında belirttiÄŸim gibi malesef ödülü kazanmak sadece Amerika’da ikamet eden kiÅŸiler için mümkün. Ancak fikirleri oylamak ya da yorum yazmak herkese açık. Elbette fikir de gönderebilirsiniz ama ucunda ödül olmadan.

Ülkemizdeki yatırım şirketleri için değerlendirilmesi güzel olabilecek bir servis diye düşünüyorum. Eminim genç girişimci arkadaşlarımız için büyük fayda sağlayacaktır. Elbette şöyle bir risk var ki, fikir sahibi ödülünü alıp fikrini hayata geçirmeye çalışana kadar onu çoktan okuyup çalışmalara başlamış biraz daha dinamik bir şirketin olması ihtimali.

EkleBunu Sosyal Paylaþým Butonu

4 Yorum »

Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)

  1. 1. taner
    02 Eki 2007 00:17

    Güzel bir fikir 10 bin $ degilde daha küçük hediyelerle Türkiyede de yapılabilinir.

    Aslında uzun zamandır takip ettiÄŸim üst düzey iÅŸ fikirleri yazan bir blog site var Türkiye’de http://www.isfikrim.org baÅŸarısından dolayı ÅŸirketlerden de reklam almaya baÅŸladı.Bu site bu uygulamayı yapabilir sanırım.

  2. 2. mustafaa
    02 Eki 2007 15:38

    http://www.benbuldum.com var benim bildigim bu tarz bi site

  3. 3. önder
    14 Eki 2007 14:47

    Tavsiyenizle girdiğim isfikrim.org sitesinde ki şu yazı http://www.isfikrim.org/yazi/cazip-internet-isleri webrazziye layık bir yazı aslında, trendleri iyi takip ediyor site sahipleri.

  4. 4. eser
    06 Ara 2007 02:38

    http://www.isfikrim.org siteside iş fikirleri gönderen kişilere kontör hediye ediyormuş.Tabi ki iş fikriniz sitede yayınlanırsa kontörü gönderiyorlar. ilgili link http://www.cember.net/forums/showarticle/1051465

Yorum Yazın

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2006-2008 Arda Kutsal
39 queries. 0.577 seconds.