PayPal‘ın bağış sisteminde olduÄŸu gibi TipIt isimli yeni bir servis de sadece bahÅŸiÅŸ amaçlı olarak web sitelerinin gelir elde etmesini saÄŸlamayı hedefliyor.
Sitenize eklediğiniz küçük bir link ve düğme ile ziyaretçileriniz ya da okuyucularınız size bahşiş (tip) bırakabiliyorlar. Tabi buna bahşiş yerine içeriğinize küçük bir bağış diyelim. Ana sayfasından ise hangi sitenin gün ve hafta içinde ne kadar gelir elde ettiği gibi istatistikler sunuluyor.
Basit, sade ve kolay bir sistem ile web sitelerinin bağış mantığında gelir elde etmesini saÄŸlayan TipIt isimli servisin geleceÄŸi ne olur bilmiyorum ama sade ve inovatif bir model olarak göründüğü için paylaÅŸmak istedim. Belki de bu tür kullanımı kolay Web 2.0 üretimlerini takdir ettiÄŸim içindir…
11 Yorum »
Yazıya link verenler (Trackback URL)
Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)
-
1. Kerem
21 Feb 2008 09:41Bahsis sitelerine bir baska ornek de Y Combinator destekli TipJoy. Gercekten ilginc bir fikir. Gelir saglamak icin pek parlak bir model olmasada, yeni bir sosyal imleme tarzi olarak ilgi gorebilir ve basarili olabilir.
-
Yorumlarınız için sağolun.
Bahşiş vermeyi daha da kolay yapmak için emek veriyoruz. Bu akşam istediğiniz herhangi siteye bahşiş bırakma imkanını siteye yükleyeceğiz.
Selamlar
-
3. Yasin IÅžIK
24 Feb 2008 12:53@Alper: güzel bir uygulama. madem kurucuları türk, bu sistemin türkçe versiyonu da olmalıydı?
-
4. John Titor
24 Feb 2008 17:32global proje işte süper bence elinize sağlık
-
Ben Türküm, öbürleri Holandalı. Değişik dillere (Holandaca, Turkçe) yerelleştirmek planda, ama şu anda daha acil şeylerle uğraşıyoruz.
-
6. Sunset
24 Feb 2008 23:27@Alper: Tebrikler ve basarilar.
-
7. metehan karaca
25 Feb 2008 06:32bir bu eksikti.Parasız olmayan ve özgür olan bir tek sanal alem kalmıştı,buraya sıçradı kapitalist canavarlar.Şimdi bu biraz yaygınlaşsın 2-3 sene sonra görün.Forumlarda bile bahşiş vermeyen üyeleri nasıl barındırmayacaklarına şahit olun.yakında aldığımız nefesten bile para isteyecekler.
bari sanal alemi özgür bırakın arkadaş
-
Çok güzel düşünülmüş bir proje, kullanıcılar yani web sitesi sahipleri için daha anlaşılır hale gelebilmesi için video formatında tanıtım olabilir benim gibi okumayı sevmeyenler için

-
9. Yasin IÅžIK
26 Feb 2008 13:03@metehan karaca: bahşiş sonuçta hizmet için hakkından ayrı olarak ödenen birşeydir ve zorlama yoktur. Kimse kimseyi bahşiş verin diye zorlamaz, zorlayamaz. Bir takım forumlarda belki dediğin olabilir fakat yinede fazla yüklendin diye düşünüyorum. bu arada japonlar bahşişi hakaret sayıyorlar

-
10. banu soysal
06 May 2008 00:29bu konuda değişik ve hoş şeylerde yapılmış ecnebi memleketlerde:
www.pledgie.org/
Yorum Yazın
© 2006-2008 Arda Kutsal


23 Feb 2008 15:09