YouTube’a eriÅŸim engeli kaldırıldı

27 Mart 2008 | Genel |

YouTube‘a ülkemizden eriÅŸim tekrar açıldı.

Medyanın web sitesi engellemeleri karşısında tek tepki gösterdiği site YouTube olduğu için zaten herhalde tüm büyük haber sitelerinde bu haber manşet olarak verilecektir. Şimdi açıldığına göre internet özgürlüğü konusu bir süre daha unutulacaktır.

Açıkcası Webrazzi‘de uzun bir süre “eriÅŸim engelleme” haberi vermek istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın, umarım bu haberleri almayız ve yazmak zorunda kalmayız anlamında söylüyorum. Çünkü dikkatimi çekti, son yazıların önemli bölümü bu konularla ilgili. Ayrıca tabi iÅŸin içine artık hafiften kiÅŸisel fikirlerimiz ve yorumlarımız da yasaklamalar karşısında oluÅŸan tepki heyecanımızdan dolayı girmeye baÅŸladı. Sonuç olarak yeni giriÅŸimler, fırsatlar ve analizlerin arasında mutlaka bir yasaklanma haberi verir olduk.

Tabi, iÅŸin bir de diÄŸer boyutu var. Acaba Türkiye’den yakın zamanlarda tanıtmaya deÄŸer gördüğümüz kaç giriÅŸim oldu?

Yasaklanma haberlerinin Türkiye’deki Web 2.0 giriÅŸim ve geliÅŸmelerinden fazla olduÄŸunu üzülerek söyleyebiliyorum. Oysa ki 2008 yılı Türkiye’nin global yatırımcılardan belki de internet alanında en yüksek yatırım miktarlarını alabileceÄŸi dönem olacaktı. Bu kadar karamsar da olmamak lazım tabi. Çünkü zaten global yatırım hareketi yeni baÅŸlıyor. ;)

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. »

Yorum Yazın

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

© 2006-2008 Arda Kutsal