Uzun zamandır takip ettiÄŸim FriendFeed‘in kurucusu Paul Buchheit davetim üzerine -bir terslik olmazsa- San Francisco‘da gerçekleÅŸecek olan Webrazzi MeetUp‘a ayaküstü uÄŸramış da olsa katılacak.

Paul Buchheit‘a buluÅŸmanın yerini göstermek için hazırladığım bir dizi espriyi sizinle paylaÅŸmak istedim. Hepsi geliÅŸtirme aÅŸamasında olan bu uygulamaları dikkatle incelemenizi istiyorum.

MapQuest Beta; İki nokta arasındaki mesafeyi harita üzerinde görebiliyorsunuz. AOL tarafından satın alınan sistem, gerçekten tam bir yönlendirme sağlıyor.

MapQuest ile FriendFeed‘in Mountain View‘deki ofisi ile toplantı yerinin uzaklığını Paul Buchheit‘a göstermiÅŸ ve kaç dakika FriendFeed‘in başından kalkacağını tespit etmiÅŸ olduk. 2008‘in en baÅŸarılı iÅŸinin başından kaldırmak için uÄŸraşıyorum, tabii ki zamanı çok deÄŸerli.

Ama gelmesi için sizler -belki farkında olmadan- en güzel nedendiniz. Sayın Aydın Åženkut‘un “her 25 FriendFeed kullanıcısının 1′i Türkiye’den geliyortespitini gözden kaçırmak istemez hiç bir ÅŸirket. Tehlikenin farkında onlar! ; )

Evet ÅŸimdi sırada Google StreetView-katili MapJack var. Google‘ı deviren bir uygulama ile karşılaÅŸmak bile bana inanılmaz onur verdi. Kim bilir onlara neler verecekler!

Bu iki teknolojiyi karşılaÅŸtırabilmeniz için ortak bir nokta belirledim. Webrazzi MeetUp‘ın düzenleneceÄŸi yeri ÅŸimdiden dolaşırken MapJack ve Google StreetView‘i de karşılaÅŸtırmış olursunuz bu sırada. Bilenler düzeltsinler beni ama postanenin karşısı Cosmopolitan olmalı. ; )

Cosmopolitan‘ın içine de sizi oturduÄŸunuz yerden sokmak isterdim ama henüz EveryScape bunun için hazır deÄŸil. EveryScape ne derseniz, mekan içlerine kadar sizi ÅŸehirde tura çıkartan bu yeni uygulamayı önümüzdeki dönemlerde daha sık duyacaksınız diyebilirim.

Sırada ne var serzenişlerini duyar gibiyim. Sırada da böyle küçük şeyler var!

4 Yorum »

Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)

  1. 1. yalçın pembecioğlu
    01 Apr 2008 17:07

    Erhan coşmuşsun :) Nefis bir yazı olmuş bu!

  2. 2. Erhan Erdogan
    01 Apr 2008 17:29

    @yalçın pembecioğlu
    Web 2.0 olmayan sınavlarımla ilgili bir durum olsa gerek : )
    Ben bölümümü sevmiyorum ama geleceği daha keyifli gözüküyor şimdi gözüme. Belki sırf bu aksiyonlar için bir gün bitiririm okulu : )

    Teşekkür ederim . )

  3. 3. İdris Cin
    01 Apr 2008 18:26

    Merhabalar,

    Güzel bir haberi gerçekten çok daha güzel bir anlatım ile paylaşmıssın Erhan. Webrazzi MeetUp ın Türkiye ayağını sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.

    Sevgiler, Saygılar…

  4. 4. Ömer Enis
    01 Apr 2008 19:32

    Merhaba dostum,
    Hemencecik dostum dedim ama alınma. Çok çabuk insanlara ısınan bir yapım var. Sanırım heyecanlarımız ortak ondan olmalı :)

    Paulcuğuma söyle benim sayemde binlerce kişi friendfeed kullanıyor. Kıramaz gelir mutlaka :)

    Ayrıca dostum İdris’e canı gönülden katılıyorum. Çok güzel bir anlatım. Ayrıca bende heyecanla bekliyorum Webrazzi Türkiye etkinliÄŸini.

    Size san fransisko da iyi eÄŸlenceler :)

Yorum Yazın

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

© 2006-2008 Arda Kutsal