Browser’ınıza web.tv yazın. Ne geldi? Turkticaret.net‘in ana sayfası!
Bu çok kıymetli bir alan adı. Hatta belki de mynet.com‘dan sonra Türklerin sahip olduÄŸu ikinci önemli internet adresi bile olabilir. (Tabii Nokta gibi alan adı ticareti yapan ÅŸirketlerin elindekileri saymazsak.)
Alexa ve Aboutus kayıtlarında ekran görüntüsü olarak hala “doman parking” sayfası duruyor. Dolayısıyla, Turkticaret.net bu alan adını çok yeni satın almış olabilir.
AraÅŸtırmaya devam edelim. Ve iÅŸte bu da web.tv‘nin Afternic‘te listelendiÄŸi sayfa: Satış rakamı 2 milyon dolar. 28 Mayıs’ta yapılan teklif 1 milyon 750 bin dolar!

Üstelik sayfadaki kullanıcı adları da tanıdık gibi: Satıcı secaliskan, teklifi yapan sonmaresal.
Öte yandan, ÅŸuradaki fiyatlara bakınca 1.750.000 doların fazlasıyla yüksek olduÄŸu hissine kapılıyorsunuz. (Hatta bu da .tv’nin Top 100 rakamları.)
Bulmacanın eksik parçalarını tamamlayacak ya da işin aslını anlatacak biri var mı? ![]()
İlgili Yazılar
- Web.tv ile ilgili TurkTicaret.net’ten açıklama geldi
- Web.tv sadece alan adı ticareti değil!
- TürkTicaret.net ve motive eden yeni girişimleri
- Facebook Twitter’ı gerçekten almak istiyormuÅŸ?
- Siz olsanız bunlara para yatırır mıydınız?
- Google para basıyor
- Sanal dünyalara yatırım hız kesmedi
- TechCrunch InviteShare’i satın aldı
- İnternet televizyonları için çatı oluştu: TeleVidyon.com
- MyAds’e yetiÅŸmek zor…
28 Yorum »
Yazıya link verenler (Trackback URL)
Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)
-
1. Yusuf İBİLİ
02 Haz 2008 19:49Derinlerden düşünecek olursak çok iliÅŸki çıkar. (Türk Telekom’dan baÅŸlarız ve birçok ÅŸirketi / kiÅŸiyi halkanın içine alarak devam edebiliriz.)
Ama ilk izlenimim, bence VDSL altyapısı ile gelecek olan IPTV olaylarında akılda kalır ve hizmeti temsil edebilecek bir isim olması.
Akıllı pazarlama bu isim ile kat kat fazlasını kazandırır diye düşünüyorum. -
2. Fikirsel
02 Haz 2008 20:05Whois‘de de Turkticaret.net yazıyor.
-
Türkiye’deki ÅŸirketlerin son 10 yıldaki sermayelerini incelersek büyüme olarak herhalde ÅŸampiyon Türkticaret.net olur.
Zira yanılmıyorsam 10 Milyar TL’ye kurulan Türkticaret.net’in bugünkü sermayesi milyon doların üstündedir.
Gerçekten güzel domain ama bence mynet.com, com uzantısından ötürü daha değerlidir

-
4. Arda
02 Haz 2008 21:10Önümüzdeki yıl içinde Türk Telekom’un bütün bakır kabloları , fiberoptik kablolarla deÄŸiÅŸtirmeye baÅŸlayacağı söylentileri var.
Türk Telekom’un ve DoÄŸan Grubu’nun ve bir kaç güzide ÅŸirketimizin IPTV olayında ar-ge çalışmaları yaptıkları da duyuluyor.
Åžu an bu firmalar arasında tek somut adımı,Turkcell grubuna ait,Tellcom ÅŸirketi QUIKNETadıyla attı;yoÄŸunluk Istanbul’da olmak üzere İzmir’de ve Ankara’da pilot semtlerde hızlı internet(metro ethernet) için kablo döşemesi yapılıyor(talebe göre:1mbit-100 mbit arası abonelik alabiliyorsunuz).
Turkcell ve Superonline aynı grubun markaları olmasına rağmen,geçtiğimiz günlerde eski yılların ihtişamlı Superonline markası da Turkcell grubu çatısına alındı.
Superonline uzun bir süredir kapsama alanı wi-fi den daha geniş bir teknolojiyi ülkemizde test ediyor.Wimax teknolojisi de 10 megabit üstü hızlarla çalışıyor.
Ayrıca Turkcell(3G) ve Vodafone(3G) firmalarının 3G için yaptıkları yatırımlara bakacak olursak,gelecekte aşırı hızlı internet evlerimizde,cep telefonlarımızda ve sokaklarda.
Zamanında gsm trenini kaçıran firmalar şimdi bu açığı IP teknolojileri ile kapatabilirler.
Türkticaret.net’te web.tv alan adıyla televizyon kanallarına net üzerinden yayın hizmeti sunulabilir ve domaine ödenen ücret çok kısa sürede amorti edilebilir.Kısacası Türkticaret.net piyasayı,koÅŸulları ve geleceÄŸi bildiÄŸi için uzun vadede baÅŸarılı bir adım atmış…
-
5. Cello
02 Haz 2008 21:41Browser’ınıza bursanet.com yazın. Ne geldi? Turkticaret.net‘in ana sayfası!

-
6. Mert
02 Haz 2008 22:19fiyatta spekulasyon ihtimali?
-
7. Yusuf İBİLİ
02 Haz 2008 22:23Arda bence 3G ve Wimax birbirine biraz alternatif teknolojiler. Başarı grafiklerinin birbirlerine paralel gideceği kanatinde değilim.
Çünkü son yıllarda çıkan birçok cep telefonu veya mobil aygıtlar wi-fi desteÄŸi ile geliyor. Wimax’a eriÅŸim olduÄŸunu düşündüğümüz de sence hangisi kullanıcıyı daha çok tatmin edecektir?
Tabi konu hakkında detaylı olarak bir araÅŸtırma bilgisine sahip olmadığımdan söylediklerim tahminden öte ÅŸeyler deÄŸil. 3G’yi ülkemizde çok geç kalınan bir yatırım olarak görmekteyim.
3G ve Wimax’ı sunan ÅŸirketler aynı çatı altında. O yüzden önümüzde ki günlerde karşılacağımız altyapı uygulamaları ve kullanıcı testleri biraz nabız yoklamak adına olacaktır.
IPTV konusuna gelecek olursak çok şahane bir yatırım olacak. Amaç izletip para kazanmak değil. Kim ne izliyor, ne zaman izliyor. Kullanıcıların reaksiyonlarını gözetleyerek hedef alınan kitle üzerinde başarıyı artırmak. Senin, benim ne istediğimi bilen birisi her zaman para kazanacaktır. Hatta sosyal ağ alanında bile farklılıklar göreceğimize inanıyorum. -
8. Ekim Nazım Kaya
02 Haz 2008 22:33Eski İçiÅŸleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun oÄŸlu Murat Aksu’nun, Murat Yanıklar’la (ve Zeki Çalışkan’la) ortak kurduÄŸu ÅŸirketin bir giriÅŸimidir: http://www.kostiga.com
Kaynak: http://www.telekomedya.com
-
ben alanadı işinde biraz da olsa anlarım ve çok güzel alanadlarının çok büyük paralara satıldığını biliyorum ama şu soruyu soramadan edemiyorum:
1.75 milyon doları alanadına vermektense, o parayı geliştiricilere, donanıma ve promosyona yatırsalar daha ileri gitmezler mi? -
10. Arda Ö.
03 Haz 2008 00:24Evet Yusuf bey,
Wimax nerede 3g nerede ? Birbirine zıt ÅŸeyler…
3G’nin daha yaygın olacağı aÅŸikar.Wimax belki sınırlı bir çevrede,boÄŸaz üstünde;marinada ve en fazla istanbulda kullanılacaktır.
Ayrıca Wimax uyumlu donanımların Türkiye’ye uÄŸraması pek yakın deÄŸil.
Ancak 3G konusunda ümitliyiz,bakanlığın da bu konuda ümidi var;iÅŸ operatörlerde bitiyor olmalı…
Bu arada bir önceki yorumda masaya dökülen kahveyi bahane edip, html taglarını kapatmayı unutarak, yorumları onaylayan kişiye iş çıkardım sanırım; buradan kendisine teşekkür ederim.
-
11. mustafa
03 Haz 2008 00:40Doğru zamanda doğru yerde olmanın getirdiği şansla bir yerlere gelmiş bir firma. Bu halide iyi olmasında rağmen çok daha iyi yönetilip, çok daha iyide olabilirdi.
Fiyatın abartılı olduğunu düşünüyorum. Özellikle yurt dışından aldığı firmanın fiyatıda inandırıcı gelmemişti. Önce gidip turticaret.com u alsınlar.
Ayrıca türkiyece. TR.NET gibi çok güzel başka bir isim daha var ki onun durumu içler acısı. Turk.net var bide TNN rezaletinden kurtulmasına sevindim açıkcası.
-
12. webs
03 Haz 2008 05:56@Ersan Özer
Emin ol Web.tv Türklerin sahip olduÄŸu domainler arasında, ilk 1000 ‘e bile giremez

-
13. Mehmet Polatli
03 Haz 2008 08:33cok akillica bir yatirim. Ersan Ozer bu piyasayi cok iyi bilen birisidir, tecrubesi fazladir. O boyle diyorsa bu domain gercekten cok degerlidir. Bunu aldiklarina gore kesin bir planlari vardir. Bosa aldiklarini sanmiyorum
-
14. Mehmet Polatli
03 Haz 2008 09:29Ayrica google’da soyle bir arastirma yaptim. web.tv diye arama yaptırıp sonuç sayısına baktım. 12.800.000 sonuç çıktı. mynet.com olarak arama yaptım. 5.620.000 sonuç çıktı. Kelimelerin ratingini gösteren bu ölçüm bile bu domainin ne kadar deÄŸerli olduÄŸunu gösteriyor. bir web tv diye ayrı arattım. Çıkan sonuç sayısı 179.000.000 . web.tv dünyanın her yerinden web.tv’dir. Bir marka oluÅŸtururken markayı tutundurma çalışması olarak bu isimle çok kolay tutundurmayı baÅŸarabilirler ve maliyeti çok çok daha az olur. son olarak webtv.com ‘a da baktım. Bu da microsoft’unmuÅŸ
Artık bu domainin deÄŸerini tartışmazsak ve Ersan Özer’in tecrubesine guvenirsek turkticaret.net’in iyi bir yatırım yaptığına kanaat getirebiliriz sanırım 
-
15. Hasan Keskin
03 Haz 2008 10:15Alan ve satanın Türk olması, astronomik bir bedelin telaffuz ediliyor olması benim aklıma bedelin biraz ÅŸiÅŸirilerek sansasyonel bir satış yapıp bunu dünya çapında bloglarda, haber sitelerinde duyurmak istemeleri geliyor. Sonuçta böyle bir haberin duyulması o domainin deÄŸerine deÄŸer katar bir anda heryerde haber yapılır backlink patlaması yapar ve bilinirlik tavana vurur. Bunu da afternic’e ödedikleri satış komisyonu (ne kadar olduÄŸunu bilmiyorum) tutarındaki bir bedelle yapmış olurlar.
-
16. Dilaver Åžahin
03 Haz 2008 10:41Turkticaret.net’in global bir iÅŸte baÅŸarılı olabileceÄŸine ihtimal vermiyorum.Vizyonları buna uygun deÄŸil.Kendilerinden domain veya hosting alma hatasına düşmüş her webmaster parayı nasıl kazandıklarını bilir.
-
17. senel
03 Haz 2008 12:43Bu domain ne kadar eder bi fikrim yok ama bence asla milyon dolarlar etmez, .com disindaki domainler her zaman ikinci plandadır bence aftermarket satis rakamları ucuk olsada kesinlikle öyle büyük rakamların verilip alınmadığını düşünüyorum.
Ben sahsen 100 bin usd bile vermem, jenerik domainler markalasmada büyük avantaj değil bence heleki büyük rakamlar verip satın alacağıma o rakamlarla istediğim domaini pazara sokabilme ihtimali varken.
-
18. CEBE
03 Haz 2008 13:12Dilaver Åžahin’in yorumuna katılıyorum.
Turkticaret.net’in vizyonu hiç uygun deÄŸil. Ben de 2 tane domain almıştım kendilerinden. Ve bu adreslerin örneÄŸin: satis@deneme.com, info@deneme.com vb. mail adreslerine (oysa böyle mail adresleri yok, tüm domainlerin satis ve info adreslerinin olduÄŸunu düşünerek yolluyorlar) sürekli spam mailler yollamakta. Ayrıca diÄŸer hosting firmalarında ücretsiz gerçekleÅŸtirilen iÅŸlemler Turkticaret.net’te ücret karşılığı yapılıyor.
Kostiga.com’un tanıtımını yine spam mailler ile gerçekleÅŸtirmiÅŸti.
Müşteriye/kullanıcıya saygısı olmayan bir işletmenin sanal dünyada hiç şansı yok.
web.tv adresi için ödenen ücreti çok yüksek buldum. Geçtiğimiz günlerde america.com adresine 5-7 milyon arasında değer biçilmesine rağmen 1 milyon dolara satıldı. İsim çok önemli değil, müşteri memnuniyeti önemli. Müşteri her şekilde bildiği adresten şaşmaz.
-
ersan abi deÄŸerli domain demiÅŸken bir de e-shop.com var… uzun süredir istanbul.com adresine yönlendirilmiÅŸ durumda… bu domainin de ilginç hikayesi varmış… microsoft tarafından çok istendiÄŸini duymuÅŸtum…
-
20. CEBE
03 Haz 2008 15:22Köksal AbdurrahmanoÄŸlu 1997 senesinde ABD’de öğrenci iken istanbul.com ve e-shop.com adreslerini almış. Sanırım Microsoft yada baÅŸka bir firma eshop.com adresini 1 milyon dolara yakın bir ücrete satın almış. Köksal Bey’in adresinde “-” var. Bu nedenle tercih edilmemiÅŸ.
istanbul.com için 1 milyon dolara yakın bir ücret önerildiÄŸi halde kabul etmemiÅŸ. 5 yılda 50 milyon dolar kazanırım iddiasındaydı Köksal Bey, ancak durum heralde pek istenildiÄŸi gibi gitmedi. 2006 yılında büyük tanıtımlar yapıldı. Stratejik hatalar nedeniyle ve de belirli bir formatın tutturulamaması nedeniyle ÅŸuanda istanbul.com’dan istenilen verim alınamadığını düşünüyorum.
-
e-shop.com hakkında pek bilgim yok fakat istanbul.com
çok iyi işler yapıyor bunu biliyorum. yıllık gelirleride milyon doların üstündeymiş yanlış hatırlamıyorsam. -
22. nurettin özdoğan
03 Haz 2008 19:19Ersan Abi’ye katılıyorum ben. Hele ki onun gibi domainler konusunda bazı badireler atlatmış olması yorumu daha deÄŸerli kıldırıyor.
Geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam “www.pizza.com” 2 milyon dalara satıldı ihale usulü.
Web.tv bilmiyorum onun kadar değerli olur mu? Ama geleceği olduğu için .tv uzantısının da değerli olacağını düşünüyorum. -
23. mustafa
05 Haz 2008 02:29Fiyatının yüksekliği tam olarak değeri ile alakalı olmayıp müşterisi ile alakalıdır.
-
24. Cenk
26 Haz 2008 01:04http://whois.domaintools.com/ok.net
bu domainde afternic te secaliskana ait görünüyordu google cacheden bakmiştim. whois cekince turk ticaret te ait görünüyor.. cok iyi domain.. -
25. Mehmet Polatli
01 Tem 2008 22:16http://www.ok.net yazınca turkticaret.net geliyor.. Bunu da almışlar. Gerçekten çok güzel yatırımlar yapıyorlar
Yorum Yazın
© 2006-2008 Arda Kutsal
54 queries. 0.699 seconds.







14 Tem 2008 11:54
14 Tem 2008 19:09
03 Ara 2008 01:24