E-maillerinizdeki -miÅŸ’li geçmiÅŸ zamanlarınız için; Xoopit.com
19 Haziran 2008 | Verimlilik, Yeni GiriÅŸimler |MS Outlook eklentisi olan Xobni‘den sonra email servisleri üstüne kurgulanan bir baÅŸka çalışma da Xoopit. Mail kutunuzda bugüne kadar geçen trafiÄŸinizdeki fotoÄŸraf, video ve diÄŸer dosya türlerini ayrıştırarak sade bir sayfada size sunuyor. Bunun yanında bu dosyaları mail, Facebook ve blog’larda paylaÅŸabilmeniz için imkan sunuyor. (Åžimdilik sadece Gmail ile birlikte çalışıyor sistem)
Bunun yanında iGoogle ve Gmail eklentileri ile bir çok ÅŸekilde kullanabilmeniz için imkan tanınmış. İlk üye olduÄŸum anda gelen mailiyle güzel bir karşılama yaptı: “116 fotoÄŸraf, 5 video, 30 dosya bulundu”. KiÅŸisel amaçla çok kullanmadığım bir mail adresi olduÄŸu için bu kadarla sınırlı, fakat yıllardır Gmail hesabı kullananların önüne binlerce eski dosya birden dökülünce çok daha keyifli olacağı kesin. Bu arada mailin devamında da bu yazıyor: “Xoopit’i kullanmaya ve arkadaÅŸlarınızdan gelen eski dosyalarınıza göz atmaya baÅŸlayabilirsiniz.

Çok yakında diğer e-mail sağlayıcılarla da uyumlu çalışacak olan servis gerçekten güzel bir kitleye hitap ediyor. Geçmişe bu kadar kolay dönebilmek keyifli, diğer sağlayıcılar da eklenince hepsinin bir panelden yönetileceğini ve tüm kişi listenizin içerikleriyle birlikte önünüzde olacağını düşünürsek şirketin pastasının da güzel bir şekilde büyüyeceği kesin.
Xoopit‘e ÅŸimdilik site üzerinden davetiye isteyerek ulaÅŸabilirsiniz. Bana bu süre içinde söz verdikleri davetiyede ÅŸimdilik geç kaldılar; yollarlarsa da ayrıca günceller, eklerim davetiye kodunu.
Güncelleme: Yazıda bahsettiğim davetiyeler bu gece (20 Haziran) mailime düştü. Bu linkte 100 adet özel beta davetiyesi hazır. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorlar.
İlgili Yazılar
- 100 adet Xoopit davetiyesi
- Outlook maillerinizi anlamlandırabilirsiniz; Xobni.com
- Zapr ile dosyaları göndermeden paylaşın
- Live Documents işyeri için ideal dosya paylaşımı
- Kevin Rose’dan yeni giriÅŸim Pownce
- MyNet’ten sosyal aÄŸ: Expredo
- Damla damla fark yaratan gizli havuz: Drop.io
- İzlesene.com’un API desteÄŸi devreye girdi
- Yeni bir video blog servisi Viddyou!
- Facebook tutkusu boyut deÄŸiÅŸtiriyor: Social.im
2 Yorum »
Yazıya link verenler (Trackback URL)
Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)
-
1. ozgur alaz
19 Haz 2008 18:04Dun denedim, facebook’un feed mantigini gmail”e tasiyor. gayet cekici. Ancak uye olmak icin sizden gmail adresini istiyor. Gmail’i kullanma hakki vererek de hem dosyalariniza hem de contactlariniza ulasma hakki vermis oluyorsunuz. Ne kadar guvenli olduklarini soyleselerde endise verici.
Gmail’in “gelismis arama” secenegiyle daha rahat edicem.
Bu arada boyle bir sisteme en cok flickr.com un ihtiyaci var bence. Cunku, flickr kullanicisini sadece arkadaslarinin yukledigi en son fotograflardan haberdar ediyor. Oysa ki arkadaslarimin favoriledigi fotograflar, katildigi gruplar, gruplardaki tartismalari da kullanicinin ilgisini cekebilir ve etkilesimi arttirabilir.
Yorum Yazın
© 2006-2008 Arda Kutsal
54 queries. 0.596 seconds.








23 Haz 2008 12:01