Adhood

Sunumax’tan sektöre canlı sunumlar

26 Haziran 2008 | Yeni GiriÅŸimler |

Web siteleri üstünde reklamlarınızı, duyurularınızı veya yönlendirmelerinizi yapabileceğiniz bir çok yol var. Farklılık yaratmak, ilgiyi bir şekilde toplamak için alternatif çözümler üretmek zorunda sektör. Bugün konu aldığım ürün de bunlardan biri olan canlı sunumlar.

Türkiye’de Sunumax ismindeki ürünle piyasaya giren ÅŸirket canlı sunumun katkısını şöyle tanımlıyor:

“Vermek isteÄŸiniz mesajı birinci ağızdan ve kesinlikle hedefine ulaÅŸacağından emin olarak verirsiniz. Son kullanıcıların görmeye alışık olmadığı bir iletiÅŸim kanalı kullandığınız için algıları daha açık olacaktır

Ben de canlı sunumların dünyada örneklerinden bir tanesinin sonuçlarını ve kampanya içeriğini çok açık olduğu için notlarımdan çıkartıp göstermek istedim.

Ayrıca dünyada; yenilikçi markaların CEO’larını sunumlarda kullanarak ilgiyi kayıtsız ÅŸartsız sunum üstünde topluyorlar. Hatta Condoleezza Rice da ABD hükümetinin kariyer sayfasında çaÄŸrıda bulunmuÅŸ.

Türkiye’de bu ürünü projelendirebildiklerini ilk günlerinden itibaren takip ettiÄŸim Sunumax ekibi, bunu bana referanslarıyla gösterseler de kendilerinden detaylı incelemek için demo istemiÅŸtim. Geçen gün gönderdikleri demo sayesinde edindiÄŸim deneyimle ufkumun geniÅŸlediÄŸini söyleyebilirim, ekibe teÅŸekkür ediyorum.

Sunumax‘in gerçek bir müşteri memnuniyeti saÄŸladığını söyleyebilirim. Görüntü kalitesini stüdyolarında gerçekleÅŸtirdikleri çekimlerle istediÄŸiniz ÅŸekle getiriyorlar. BaÅŸta da söylediÄŸim gibi kullanıcınızı rahatsız etmeyecek ÅŸekilde farklı çalışmalar yapılabilir gözüküyor. Ürünleri hazır ve karşılıklı geri dönüşlerle geliÅŸtirilebiliyor, diÄŸer detaylar sadece yaratıcılığınızla ilgili.

Hazırladıkları demoyu Cumartesi Günü Meetup’a katılamayacaklar için hep birlikte izleyelim, ne dersiniz?

EkleBunu Sosyal Paylaþým Butonu

İlgili Yazılar

11 Yorum »

Yazıya link verenler (Trackback URL)

  1. 1. Webrazzi » Çerçevesiz video pazarı iVideo ile büyüyor
    07 Kas 2008 12:23

Yorumlar (Bu yazının yorumları için RSS)

  1. 1. ByDesigner
    26 Haz 2008 14:08

    Canlı sunum denilen ÅŸey, Sanırım printscreen yaptığım web sitemin .jpg formatını yayınlamam…
    yani yanlış anlamışım :)

  2. 2. Kemal
    26 Haz 2008 14:10

    Bir kaç yabancı sitede örneğini görmüş olduğum yeni bir teknik, bunu türkiye getirmeniz ve başarılı bir şekilde uygulamış olmanız gerçekten güzel bir girişimcilik örneği. Umarım istediğiniz sonuçlara ve başarıya ulaşırsınız.

  3. 3. Yusuf İBİLİ
    26 Haz 2008 21:54

    Çok güzel. Fakat bunun Botego ile etkileşimli olduğunu düşünsenize. Daha verimli ve kullanışlı olabilir.

  4. 4. Can ErdoÄŸan
    27 Haz 2008 19:28

    İlk olarak bu girişimi çok vakit kaybetmeden ülkemizde görmek gerçekten sevindirici. Çok güzel bir proje ve söylenildiği gibi çoğu reklam uygulamasına veya istatistik gösterilerine oranla daha ilgi çekici olduğu bi gerçek. Ama bu servisin fazla yaygınlaşması kullanıcı açısından bi süre rahatsızlık vermeye başlayaiblir. Dikkat edilmeli bu noktada.

    Bir de ülkemizdeki kota sıkıntısı yüzünden bu tarz sunumların en azından kotalar kalkana kadar(!) kısa tutulmasında fayda görüyorum.

  5. 5. Deniz OKTAR
    28 Haz 2008 02:01

    Bir suredir takip ettigim guzel bir uygulama ama bazi endiselerim var. Anlatilan icerikte kucuk bir degisiklik yapilmak istendigi zaman videonun bastan mi hazirlanmasi gerekiyor?

    Icerigi cok olan sitelerde icerik anlatimi yerine yon gosterici navigator olarak kullanilmasi daha ddogru olabilir. Icerik anlatimi vs. Icin sitepal benzeri cozumler daha uygun olabilir. Turkce duzgun text to voice uygulamalari cikarsa daha da ilginc olabilir. Gerci text2voice lar genelde cok basarili olamiyor.

    Arkaya bot konmasi yine sitepal in zamaninda denedigi birsey. Olabilecek uygulamlar ancak geri donusunu iyi hesaplamak lazim. Bakiniz gvz projesi koc bilgi grubunun pek is yapamayn projelerinden birtanesi.

  6. 6. Sadik KocabaÅŸa
    01 Tem 2008 05:40

    Merhabalar,
    Sunumax ekibinden yetkili biri olarak sorularınıza ve önerilerinize cevap vermek istedim. Öncelikle ilgi ve övgüleriniz için çok teÅŸekkürler. 28/06 daki Meetup’da üzerine deÄŸinilen nokta hepimiz aynı gemideyiz; sektörü yeni içeriklerimizle (bloglarımızla) ve ürünlerimizle bizler geliÅŸtireceÄŸiz.
    Sn. Yusuf İBİLİ, Botego ile görüşmelerimiz devam ediyor, yakında Botego, Sunumax ortak ürünlerini göreceksiniz diye umud ediyoruz.
    Sn. Can ERDOĞAN, Ürünün yaygınlaşması son kullanıcıya dediğiniz gibi sıkıcı gelecektir. Her sayfada birilerinin çıkması mesela.. Ama burada yine büyük görev bize düşüyor ve bu yüzden çok daha seçici bir şekilde çalışıyoruz müşterilerimizle. Kimseyi bu kullanışlı üründen soğutmak istemeyiz. Kotalar konusunda haklısınız, ama sıkıştırma teknolojimiz ile ortalama bir videomuz 1mb boyutlarında. Sizin de önerdiğiniz üzere videolarımızı hep kısa tutmaya çalışıyoruz.
    Sn. Deniz OKTAR, şuanda değişiklikler için videoların baştan çekilmesi gerekiyor. Bu problemi gidermek için bazen bir çekimde birden fazla ham çekim yapıyoruz sonradan eklenebilecek şeyleri montajla ilave ediyoruz. Haklısınız 200 ürünü olan bir firmanın her bir ürünü anlatması uygun olmuyor. Seçici davranmalarını veya firmalarını tanıtmalarını öneriyoruz. Dudak okuma text2voice üzerinde çalışyoruz. Sağlıklı bir verim aldığımız vakit bir alt ürün olarak onu da çıkarabiliriz.

    Herkese tekrar desteklerinden ötürü çok teşekkürler.
    Saygılarımla

  7. 7. Ekim Nazım Kaya
    21 Tem 2008 17:17

    Sunumax’ın Botégo’yla birlikte neler yapabileceÄŸi konusunda fikir veren bir demo ÅŸu adreste:

    http://www.sunumax.com/genel/s.....emo-2.html

    Gerçek bir uygulamayı gerçekleştirme olanağını merakla bekliyoruz.

  8. 8. codemaniak
    22 Tem 2008 23:28

    Güzel düşünce ve emek var ama bana malesef fantaziden öteye çok geçemeyecek bir sistem gibi geliyor

  9. 9. doruk demirel
    23 Eki 2008 13:11

    bu tur bi teknolojiyi ve sektoru ulkemize getiren sunumax sirketini ve yetkililerini takdir ediyorum. sitelerinde yaptiklarina bir goz attigimda takdire sayan bi is yaptiklarini soylemem gerekir

  10. 10. Özgür Yılmaz
    14 Ara 2008 22:11

    http://www.interaktifvideo.com sitemizi ziyaret ederseniz. modellerimizi online seçme ÅŸansınızın yanısıra sunumunuzu da online hazırlayabilirsiniz…

Yorum Yazın

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2006-2008 Arda Kutsal
54 queries. 1.312 seconds.