TechCrunch & Webrazzi MeetUp İstanbul’da gerçekleşti!
Arda Kutsal tarafından 30 Haziran 2008 tarihinde yazılmıştır.
28 Haziran günü İstanbul Conrad Hotel‘de TechCrunch & Webrazzi MeetUp‘ı gerçekleştirdik. 400‘den fazla kişinin katıldığı etkinliğimizde Türkiye internet pazarının ne kadar yüksek bir enerjiye ve potansiyele sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
Tüm katılımcılarımızda hissettiğim bu yoğun enerji ile ilgili sayfalarca yazı yazabilir ve saatlerce konuşabilirim. Gerçekten bunu görmüş olmaktan son derece keyif aldım ve gurur duydum.

Etkinliğin değerlendirmesini sizlere bırakıyorum ve kendi adıma bu gücünüzü bana ve herkese hissettirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben çok keyif aldım ve Webrazzi etkinliklerinin devamı için büyük bir motivasyona sahip oldum. Hepinize tekrar tekrar teşekkürler.
TechCrunch & Webrazzi MeetUp‘ın hayata geçmesinde büyük destek sağlayan sponsorlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Her biri bize inanarak, katkılarını sağladılar ve yanımızda oldular. Umarım tüm sponsorlarımız kendi paylarına düşen değeri yaratabilmişlerdir.
Bu organizasyonun tüm süreçlerinde benimle olan ContactPlus‘a çok teşekkürler. Gerçekten büyük özveri göstererek harika bir iş çıkarttırlar.
TechCrunch‘a ve harika insan Mike Butcher‘a da İstanbul’da bizimle olduğu için çok teşekkürler. Avrupa turu kapsamında İstanbul’u bir durak yapmamızı ve etkinliğin global seviyeye ulaşmasını sağladılar. Umarım kendisiyle konuşan ve StartupPad’de sunum yapan tüm girişimci dostlarımız değerli geri dönüşler alırlar. (Güncelleme: Geri dönüşler sağlanmaya başlamış.)

TechCrunch & Webrazzi MeetUp‘ın fotoğraflarını hafta içinde yayınlıyor olacağım. Ayrıca açıklamasını kapanış konuşmamda da yaptığım gibi tüm videolar Webrazzi.TV üzerinde bu hafta içinde yayınlanıyor olacak.
Tekrar katılan, destek olan, emeği geçen, birebir görüşmelerimizde, gönderdikleri mesajlarda, e-postalarda, yazdıkları yorumlarda, blog yazılarında etkinlikle ilgili güzel görüşlerini belirten herkese çok teşekkürler. Bir sonraki Webrazzi etkinliğinde yine görüşüyor olacağız.

TechCrunch & Webrazzi MeetUp Sponsorları:
Elmas Sponsor
2002 yılında Türkiye ve Kuzey Amerika’da internet tabanlı servisler vermek amacıyla kurulan Nokta İnternet Teknolojileri, “Türkiye’de, kendi alanlarında lider sosyal medya platformları geliştirmek ve yönetmek; aynı zamanda reklamverenler ile ziyaretçilerimizi buluşturan bir pazar yaratmak” vizyonu ile faaliyet göstermektedir. Nokta’nın tüm İnternet sitelerinin ortak özelliği “katılımcı odaklı içerik”e sahip olmalarıdır. İnternet siteleri arasında: en büyük ücretsiz Türkçe blog sitesi blogcu.com, video paylaşım sitesi izlesene.com, amatör fotoğrafçılık sitesi fotokritik.com, fotoğraflarınızı kaydedebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz sosyal bir site olan negatif.com, Türkiye’nin lider sinema sitesi sinemalar.com yer almaktadır. Bir Nokta ürünü olan, Türkiye’nin yeni reklam platformu Virgül de ‘Etkin İnternet Reklamları’ sloganıyla Şubat 2008’de yayın hayatına başlamıştır.
Altın Sponsorlar
ADTECH, internet ve mobil pazarlama çözümlerini bir arada ve satış/aksiyon bazında maliyetlendirme ile sunabilen, yaratıcı bir ‘yeni medya’ şirketidir. Sahip olduğumuz ‘satış ortaklığı ağı – affiliate network’ bölgesindeki ilk ve en büyük, ayrıca en yüksek geri dönüşleri (ROI) sağlayan alternatiftir. Satış ortağımız web siteleri segmentlerinde en başarılı ve en çok kazanan örneklerdir. ADTECH, ana ortağı olan CE A.Ş.’nin (CETECH) mobil iş alanındaki yıllara dayanan tecrübesiyle harmanlamış, üst düzeyde mobil pazarlama yetkinliğine de sahiptir. Sizleri, sahip olduğunuz markalara yönelik profesyonel, modern dijital pazarlama planları ve uygulamaları için ADTECH’le bağlantı kurmaya davet ediyoruz.
İnternet jenerasyonu için sürekli bağlantıda olmak ve sürekli ulaşılabilinir olmak sosyal temasın vazgeçilmez unsurlarıdır. Etkileşimin ‘gerçek zamanlı’ olmasının beklendiği günümüzde, mobil iletişim teknolojileri sosyal bağlantılara canlılık kazandırmaktadır. CETECH, internet jenerasyonunun günlük yaşantılarında sıkça kullandıkları, mobil telekomünikasyon ve internet teknolojilerinin yakınsaması ile sağlanan sosyal bağlantı araçları da geliştiren bir mobil katma değerli hizmetler şirketidir. Mobil telekomünikasyon ve internet yakınsaması ile şekillendireceğiniz gelecek stratejilerinizi belirlemek için bizi ziyaret ediniz.
Gümüş Sponsorlar
BERIL Tech internet projeleri ve teknolojileri geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir. 2007 yılında Blogcu ve TR.TC adlı başarılı internet projelerinin iki ayrı firmaya satışını gerçekleştiren şirket, kurumsal arama, içerik ve erişim motoru ürünleri geliştirmekteye devam etmektedir. BERIL Tech, şu anda Türkiye’de Şirketçe.com, ABD ve Avrupa pazarlarında ve yurtdışında Busiverse.com markalarıyla hizmet sunan kurumsal arama motoru ve kurumsal bilgi ürünlerini geliştirmektedir. BERIL Tech aynı zamanda Botego, Uygunteklif, Yonlendir ve Dns.com.tr gibi farklı projelere yatırım yapmaktadır. Şirketin girişimcileri desteklemek amacıyla melek yatırımcılık faaliyetleri sunan bir birimi de bulunmaktadır. Şirket, alan adları konusunda da aktif olarak faaliyette bulunmaktadır ve 2008 yılında Türkiye’nin ilk akredite edilen .tr alan adı kayıt firmalarından biri olmuştur. 2002 yılında kurulan BERIL Tech şirketinin merkezi Ankara’da bulunmaktadır. BERIL Tech kurucuları, 2008 yılında ABD’nin California eyaletinde yeni bir bilişim şirketi ve ofisi kurmuştur.
Cimri.com, en kapsamlı ürün ve fiyat karşılaştırmalarını, yapılabileceğiniz bir alışveriş rehberidir. “İleri düzey arama teknolojisi” ile geliştirilen Cimri.com, ürün teknik özellikleri, fiyat bilgisi gibi sizlerin satın alma kararlarını etkileyen kriterlerin, istenilen detayda karşılaştırılması konusunda rehberlik eder. Karşılaştırma sürecini tamamlayıp, alışveriş fazına geçmek isteyen kullanıcılar, seçtikleri tedarikçinin e-ticaret sitesine yönlendirilirler. Onbinlerce ürünün yer aldığı bu platformda, kullanıcı dostu tasarım, sürekli güncellenen detaylı ürün bilgisi ve fotoğraflar sayesinde, tek bir ekranda, istenilen adette ürün, hem özellikleri hem de fiyatları itibariyle, kolay ve hızlı bir şekilde karşılaştırılabilmektedir.
GittiGidiyor.com, 2 milyonu aşkın kayıtlı üyesi, 450 bini aşkın günlük ziyaretçisi ve 900 bini aşkın günlük satış fırsatıyla, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformudur. Türkiye’de bireyler arası doğrudan ticaret alışkanlığının gelişmesini sağlayan GittiGidiyor, kurulduğu günden bu yana 4 milyon satış işleminin gerçekleşmesini sağlamıştır. Bu güvenilir, kolay ve hızlı işleyişin temelinde, GittiGidiyor’un keşfettiği, Sıfır Risk Sistemi yatmaktadır. Mayıs 2007’de, 39 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük e-ticaret şirketi eBay, GittiGidiyor.com’a ortak olmuştur.
Golden Horn Ventures yüksek teknoloji şirketlerine yatırım yapan bir erken aşama girişim sermayesi firmasıdır. Golden Horn Ventures sadece teknoloji girişimlerine odaklı olan tek girişim sermayesi firmasıdır. Golden Horn Ventures teknolojisi yenilikçi, ölçeklenebilir, büyüme potansiyeli olan ve yükselen karakteristiklere sahip yatırım ve ortaklıklarını gerçekleştirirken girişimci bir yaklaşım takip etmektedir.
Semantik arama alanındaki liderlerden biri olan hakia, arama endüstrisinde devrim yaratmaya aday teknolojisini geliştirmenin son aşamalarında bulunmaktadır. hakia, 2004 yılında kurulmuştur ve merkezi New York City olan özel bir şirkettir. Daha fazla bilgi lütfen için www.hakia.com adresini ziyaret edin.
İnternet üzerinde reklamverenlerin ve yayıncıların hızlı, verimli ve etkin bir şekilde e-pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmelerini sağlayan bir online reklam networküdür. Reklamverenlere ve yayıncılara minimum işlem maliyetleri ile maksimum faydaya ulaşabilecekleri bir online reklam platformu sunan ReklamStore, reklamverenlerin yaptıkları harcamalarda birim başına maksimum geri dönüşü sağlamayı amaçladığı gibi yayıncı sitelere de reklam pazarından hak ettikleri payı elde etmelerini sağlamayı hedefler. Her gün ulaştığı 25 milyon reklam gösterimi ve 2 milyon tekil kullanıcı ile ReklamStore Türkiye’nin en geniş kapsamlı reklam mecralarından biri olmuştur.
Merak ettiğiniz her şeyi uzmanından izleyerek öğrenin ! Sadece bir yıllık geçmişine rağmen, ayda 1 milyon 200 bin tekil ziyaretçiye ulaşmayı başaran UZMANTV.COM’da 10 binin üzerinde, yüksek çözünürlükte “Uzman’ına Sor !” videosu bulunuyor. Sitede yayınlanan videoların toplam süresi tam 375 saat. Ve çekimler tüm hızıyla devam ediyor!
XING iş ağınızı hayatınızın aktif ve etkili bir bölümü haline getiriyor. XING, iş irtibatlarını içeren bir liste olmaktan çok daha ileri özellikler taşıyan, iş ağını aktif olarak yararlanılan kaynak haline getiren bir platformdur. Kontaktların bulunması ve yönetilmesini sağlayan gelişkin işlevler sayesinde, platformun üyeleri iş dünyasındaki insanlara, fırsatlara ve tam olarak kendi ihtiyaçlarına yönelik etkinlik ve duyurulara ulaşabiliyorlar.
XING AG Aralık 2006′da ilk Web 2.0 kuruluşu olarak borsaya başarıyla girmiş ve XING platformuyla iş dünyası için “social networking” eğilimine damgasını vurmuş bulunuyor. XING, hedef kitlesi olan “dünya çapında iş insanları”na odaklanarak, bu alanın ihtiyaçlarına uygun işlevler sunmayı, networking ve ilişki yönetimini kolaylaştırmayı başaran bir platform. XING AG, Hamburg’daki merkezinin dışında Barselona, Pekin, Dubai ve İstanbul’da temsil edilmektedir.
Medya Sponsorları
Videolar ve fotoğrafları paylaşıyor olacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ayrıca etkinlik boyunca çekim ve röportajlar yapan Teknosohbet.tv, Uzman.tv ve Webrazzi.tv kameralarının da çıktılarını yayına girdikleri zaman paylaşıyor olacağım. Tekrar tekrar herkese teşekkürler!








Arda sana ve sponsorlara çok teşekkürler. Sanırım bu yazının en güzel cümlesi de şu: “Webrazzi etkinliklerinin devamı için büyük bir motivasyona sahip oldum.” Tekrar teşekkürler…
Arda, önce şahsında sponsorları kutlamak istiyorum. Detaylı izlenimlerimi bir makale ile yazdım. http://tinyurl.com/5tj8t2
Bu etkinliğin müthiş bir sinerji içerdiğini gelen katılımcılar ve panelistlerin alanlarında etkin ve dolu insanlar olmasının her birimize verdiği keyfe özellikle dikkat çekmek istiyorum.
Gerçekten yılın en anlamlı Internet çalışmalarından birisiydi diyebilirim.
Bu yolun başındaki Türk Internetinin yaşayacağı atılımlarda ciddi bir katkı sağlayacaktır.
Ayrıca twitterını takip ettiğimiz Mike son derece positif ve sempatik bir insan. İzlenimlerinin iyi olmasında sizlerin ilgisi ve konuk ağırlama yetisinin şüphesiz büyük yeri var.
Ülkemizin havaalanında ücretsiz Wifi olduğuna bile şaşırdığında göre
( http://twitter.com/mbites/statuses/846671172 ) Türkiye’yi sunarken çok daha ileride olduğumuz gerçeği Avrupalı dostlarımıza bir şekilde iletilecektir.
Yeni etkinliklerde görüşmek üzere.
Çok faydalı bir etkinlik oldu emeği geçen herkese teşekkürler. Küçük eleştirim de ingilizce sunumlar olmasa daha iyi olurdu.
Sevgili Arda, organizasyon adına önce şahsını sonra ekibini sonra sponsorları tebrik ederim.
Çok güzel oldu. Meetup kelimesindeki hedefe tam ulaşılamadığı , panelden çok ortada kaynaşma olması yönünde arkadaşlar arasında yorumlarımız oldu ama paneller de ayrı bir hava kattı.
Programda oldukça güzel bağlantılar kuruldu. Daha önce tanıyamadığım için hayıflandığım yeni dostlarla tanıştım. Oldukça yararlı oldu açıkcası.
Paneller arasında özellikle internet reklam pazarı ve yatırımcı panelleri güzeldi ama süreler yetmedi. Hukuk paneli ayrı bir konu gerçi, o da çok güzeldi ama bunların hiç birinde tam sonuca ulaşılamadı. Ağza bir parmak bal gibi bir olay oldu. Bunlarla ilgili ayrı birer organizasyon yapılsa yeridir. Sizden bunu da bekliyoruz
StartupPad deki sunumlar İngilizce olmamalıydı, Süleyman Sönmez’in yazısında dediği gibi belki Mike B. için tercüme yapılabilirdi, neden 400 kişi ingilizce dinlemek zorunda kaldı ki?
Son kısımda Mike’ın sunumu genel anlamı ile güzeldi ama Türkiye’yi hiç tanımamış ve hiç konuya çalışmamış olması benim için bir hayal kırıklığı oldu. Siz sosyalleşmeyi seviyorsunuz, yonja’nız var demek bizi çok fazla incelemeden uçaktan inmiş gelmiş demektir açıkcası. Umarım kokteyl ve diğer görüşmelerde ülkemiz ve sektörümüz adına Mike B. ile güzel bağlantılar kuranlar olmuştur.
Yeni organizasyonlarda görüşmek üzere. Tekrar tebrik ederim.
Keyifli bir hafta sonu geçirdik, internet sektöründe çalışanlar olarak biraraya gelme fırsatı yakaladık ve gün boyunca pannellere katıldık.
nice MeetUp’lara!
Bunun için büyük çaba harcayan Arda’ya, her an her yerde görünebilen Erhan’a ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde destek olan tüm sponsor firmalara teşekkürler. Bazen konuşmacılar başka yönlere kaysalar da, Arda mümkün olduğunca sorularla konuyu toparladı. Herkezin yakındığı bir konu, kullanıcıların mevcut konuşmalara katılamamasıydı. Bunu da programın dolu ve sürenin kısıtlı olmasına bağlıyorum. Kahve aralarında da çok hoş sohbetler vardı. Son olarak “Biz daha bu işin başında DEĞİLİZ”, herşeyin nasıl olacağını sistemin nasıl işlediğini oradaki 400 kişi çok ama çok iyi biliyor. Anlayana…
Başından sonuna çok başarılı bir organizasyon gerçekleşti. Webrazzi ve Arda Kutsal’a çok teşekkür ederiz.
Ben bu meetuptan çok memnun ayrıldım. Yetişmem gereken başka bir yer olduğu için Kokteyl’e kalabilecek zamanım yoktu.
Global bir projenin arifesindeyken,birçoğunu tanımama rağmen, hele bir göreyim şu internetle haşır neşir olan kitleyi, cinsini cismini, ne yer içerler, nasıl oturur kalkarlar … Çok sağlam gözlemler yapabilme şansı da buldum,bu gözlemler de bana kalsın
Hukuk panelinde havada uçuşan bütün cümleleri, Teknosohbet Serdar Kuzuluoğlu toparladı …
Ayrıca Google Ülke Müdürü’nden biraz daha konuşmasını beklerdim,ki galiba kendilerinin adwords pazarlama dışında google ile ilişkisi olmadığı için pek konuşmadılar…
Bir dahaki meetup’ta Larry Page ve Sergey Brin’i görmek istiyoruz…
Statuppad’de ingilizce sunum yapılması isabetli bir seçim olmuş.
Sadece ve sadece Türkiye’ye ve Türk kullanıcılarına hitap eden projelerin tanıtımları Türkçe olmalıydı, mekanist ve grou.ps’ın tanıtımları ingilizce olmalıydı.
Eğer çeviri ve kulaklık hizmeti olsaydı, bir tane daha diamond sponsora ihtiyacınız olabilirdi.
İkramlar,servis,paneller herşey on numaraydı Arda , belli ki çok uğraşmışsın … Eminim bugün yeni yeni toparlanabilmişsindir.
Daha nice etkinliklerde buluşmak üzere …
Tek tek sunumların videolarını ve slide’ları yayınlayabilir misiniz.
Toplantıya gelememişler için ve toplantıdaki konuların daha büyük kitlelere ulaşması için çok faydalı olacaktır.
Ucundan ve son dakikada yakalayabildiğim bir etkinlik oldu, katılmama vesile olan Kurumsal Haberler Murat Buyurgan’a çok teşekkür etmeliyim, zira uzun zamandır bu tip konulardan uzakta kalmıştım ve öyle bir organizasyon oldu ki, benim için özel olarak hazırlanmış bir doz internet gibiydi.
Bu sebeple, samimi teşekkürlerimi iletmek istiyorum organizatörlere, sponsorlara, katılımcı ve dinleyicilere. Bütünleşik ve hareketli bir büyük canlı gibiydik orada.
Eleştirel bakmak istemiyorum, zira bu organizasyonun bir ilk olduğunun ve çeşitli tecrübesizlikler olduğunun farkındayım. Buna rağmen, benim gibi aç kalmış birisi için tıka basa dolmuş bir zihin ile ayrıldım conrad’dan.
Eski tanıdıkları görmek de çok nefis oldu, tazelendim, kendime geldim.
Bir daha böyle etkinlik olursa şimdiden belirtmek isterim, ben orada olmak istiyorum. Davetiyemi şimdiden ayırın lütfen.
Elinize, emeğinize sağlık.
su standı kötü yerdeydi
catering başarısızdı
panel süreleri kısaydı
panel katılımcıları pasifti
ingilizce sunumlar gereksizdi
klimalar bizi hasta etti.
bundan sonraki paneller paralı olmalı.
bozuk türkçeli konuşmacılar vardı.
yine de arda kutsal iyi iş çıkarttı
Özel olarak Almanyadan katıldıgımız bu programın bence artıları eksilerinden cok fazla olan bir etkinlikti.
Türkiyede internet sektörünün büyük bir aşım noktasına yaklaştıgının ilk belirtileridir.
Organizasyona emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.
Güzel bir toplantı olmuş, umarım feedburner haberlerinde okuduğum Teknosohbet.tv, Uzman.tv ve Webrazzi.tv lerinde görebiliriz..
Eksiklik bulmak istersek çok fazla şey bulabiliriz. Ama bu insafsızlıktır bana göre. Eminim elinden gelenin fazlasını yaptın. Bir dahaki etkinlikte fikirlerimizi sorarsan burda gördüğümüz eksiklikleri söyleriz Arda, tebrikler..
Prodüksiyon çok güzeldi. Hatta inanır mısınız? Herşey kusursuzdu.
Fakat.
Böyle bir etkinliğin -’startup pad’ dışında- ikincisinde ne konuşulacak? Bu soruyu cidden soruyorum.
- Türkiye çok iyi bir pazar.
- Türkiye’ye bayılıyoruz.
- İlk paramı 10 yıl önce batırdım ama şimdi Porsche’m var.
- Türkiye, sen bir harikasın.
- 56 çalışanımız ve ağımızda 179 site var.
- Evet blabla.net tamamen Türk mühendisler tarafından yaratıldı.
- Türkiye, seni seviyorum.
Bu lafları ikinci kez duymaya kimin ihtiyacı var?
..
Startuppad inanılmaz keyifliydi fakat sırf Kasap Mike (Mike Butcher) orada bulunuyor diye sunumların İngilizce yapılmasını istemek de bir o kadar saçmaydı (alt yazı pek’ala iş görürdü).
Diyeceğim odur ki; olası 2. Webrazzi Etkinliği’nde startuplara ağırlık verilsin, başarıya doğru hızla ilerleyen ağ projeleri söz sahibi olsun, -geçen olduğu gibi- hukuk konularına yoğunlaşılsın…
Kimsenin; Kraloyun.com ve Yonja.com’un reklam alanlarını satan Reklamz şirketinin kurucu ortağını dinlemek zorunda olmadığına inanıyorum. ( Değil mi ama? Orada bir ton tırı vırı et sonra pazartesi günü hiçbir işe yaramadığına emin olduğum internet sitelerinin reklam alanlarını sat, para kazan )
Unutmadan… Sayfa görüntülenme sayılarını hesaplamakla bu Türk İnternet’i hiçbir yere varamaz, gidemez.
Unutmadan 2… Nokta’ya ve işlerine lafım yok.
Unutmadan 3… Teşekkürler Arda Kutsal.
elinize sağlık gerçekten çok güzel paylaşmlar yapıyorsunuz, bir daha ki etknlikte bizimde fikirlerimiz önceden sorulursa memnun oluruz..
Google Ülke Müdürü’nden biraz daha konuşmasını beklerdim,ki galiba kendilerinin adwords pazarlama dışında google ile ilişkisi olmadığı için pek konuşmadılar…