İzlesene.com’a Erişim Engellendi!
Ali Altuğ Koca | 23 Mart 2011 | 25 Yorum
Tweet
Şu anda elimize ulaşan bilgiye göre İzlesene.com‘a erişim İstanbul Şişli 2. Sulh Mahkemesi’nin aldığı Koruma Tedbiri kararıyla engellenmiş. Engelleme kararı 23 Şubat’ta alınmasına rağmen Nokta’nın yatırım haberinin açıklandığı gün 16:50′de uygulanmış olması ve mahkemelerin 17:00′da kapanıyor olması oldukça düşündürücü. Kısaca, tesadüfün böylesi diyelim…
Dünyanın en önemli kurumsal yatırım şirketlerinden biri olan Intel Capital’in Nokta’yı 30 milyon dolar seviyesinden değerleyip yatırım gerçekleştirdiği, daha da önemlisi Türkiye internet pazarına böyle bir yatırımdan sonra ilginin iyice artacağı bir dönemde, hem de bu yatırım haberlerinin Webrazzi ile sektörde duyulmasını takiben engellemenin gerçekleşmiş olmasını tartışılması gereken bir konu olarak görüyoruz.
Konuyla ilgili Nokta yetkilileri ile iletişime geçtik ve engellemenin sebebini sorduk. Konuyla ilgili bilgileri olmadığını ve yarın sabahtan konuyla ilgili başvuruları yapacaklarını belirttiler.
Çok büyük olasılıkla Nokta yarın gerekli başvuruları yaptıktan sonra İzlesene.com’un erişim engelini kısa süre içinde kaldırtacaktır. Ancak yine de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer’in de katılacağı Cuma günkü basın toplantısında entresan bir gündem olacağı kesin.
Güncelleme: İzlesene.com akşam saat 20:00 civarında erişime açılmasına rağmen ertesi gün öğlen saatlerinde yeniden erişime engellendi. Son durum için konuyla ilgili yazdığımız son yazıyı takip edebilirsiniz.






Nedir bu ya? Kapat-Aç, Aç-Kapat, çocuk oynucağı mı bu?
tesaduf olmasi icin bir neden var mi? (:
kesinlikle..
Ee paylaşdınız tabi adamlar para aldı(yatırım yaptılar), kaldıramadılar:). “Götürdüler parayı, kapatalım şu siteyi” diye düşündüler. =)
Yazıda eksiklik var, Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi olacak.
Yazı için ise artık yorum yapmıyorum.
Buyrun burdan yakın. Artık bilişim bakanlığı açılmalı bu devlete bilinçsizce emekler çiğneniyor..
Yatırımı alınca artık müyap a para ödeme vakti geldi dediler anında engeli koydular.
Açtıracakları kesin ama anlamadığım hiç bir uyarı yapmadan mı kapattılar ? Sonuöta uyarı yapılsa, izlesene dikkate almış olacaktır.. Çok amatörce işliyor bu kapatma vukatları..
Yazık diyorum bu kadar aktif kullanıcısı olan bir ülkenin böyle yasaklamalar getirmesi oldukça üzücü
Böyle mahkemelerimiz ve böyle yasalarımız olduğu için utanıyorum.
Merhaba, bildiğim kadarıyla mahkemeler 17:00′da kapanıyor olsa bile kapatma kararı en az 1-3 hafta öncesi alınmış olmalı. Mahkemeden kapatma kararı çıkartıldıktan sonra Telekominikasyon’un bunu uygulamaya alma süresi hemen olmuyor.
Yatırım haberini aldıktan sonra direkt olarak baktım ve kapanmayı gördüm, açıkcası diğer haberin altına not düşmüştüm sebebini biliyormusunuz diye ama bu şekilde bir alicengiz oyununun olması olağan olabilir.
Belki mahkeme haklıdır ve kapatılması doğrudur. Yasaları uygularken yeni yatırım almış büyük firmalara ayrıcalık tanınması mı bekleniyor? Hele ki yakın geçmişte fizy gibi bir örnek varken bence veryansın etmek için önce bir olayı anlamalıyız.
aynen katılıyorum, yasalar herkese eşit uygulanır, zengin-fakir, büyük-küçük farketmez.
Herşeyi kapatyorlar.Blogger’i kapattılar yine açtılar.Kapatmak çözüm değil.Şimdi de İzlesene.com’u kapatmışlar.Aferin size.
Bir de uyarının altında İngilizce tercümesi de yazıyor ya; rezilliğin dünyaya reklamı.
Yurtdışından erişimde sorun yok ki. Olan Türk internet kullanıcısına oluyor. Ancak yetmez… Facebook kapanmadan tepki verileceği yok. Bakınız blogger örneği….
Uyarı sistemi yok mu bunlarda.
Banamı açık yoksa kapatılıp tekrar açıldımı çok hızlı değişiyor herşey…
Açık şu anda ,bir sorun yok , geri açmışlar heralde
Tayfun Acarer in sıfatı değiştirilsin “bilgisizlik teknolojileri ve iletişimi engelleme kurumu başkanı” yapılsın.
Biz haberleri okurken utanıyoruz, adamlar yaparken utanmıyorlar.
Ohooo…Türkiyenin en önemli yatırımları kapatılmaya başladı birde blogspot engeli ne zaman kalkacak ?
Bu ülkede özgürlük var arkadaşlar !
Diyorum ama inanmayın, şuna inanıyorum ki ileri ki zamanlarda herkes kendi localhostunda site açıcak .