Samsung’dan mobil ekosisteme bir yatırım daha

Bulut veri yedekleme sistemleri arasındaki rekabet giderek artarken, bir yandan çeşitli alternatifler kullanıcıları memnun ediyor, diğer yandan ise doğru seçimi yapmak giderek zorlaşıyor. Buna rağmen büyük firmalar kullanıcıların hala çok önemli bir ihtiyacı olan bulut yedekleme seçenekleri de artırmaya devam ediyorlar.

Google, Amazon veya Apple gibi firmalar bu alanda kendi çözümlerini sunarken Samsung ise kestirme yolu tercih ederek bu alandaki gücünü artırmak için satın alma yolunu tercih etti. 2004 yılında kurulmuş olan ve özellikle bulutta müzik depolama, çalma ve film kiralama servisi sunan mSpot artık resmen Samsung’un.

Peki Samsung bu alanda mSpot satın alması ile neyi hedefliyor?

Devamını Oku

Online Müzik Artık Apple’dan Sorulacak

Müzik bulutlara taşınıyor ve görünüşe göre bundan en çok faydalanacak firmaların başında da Apple yer alıyor. CNET’in konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Apple, bulut müzik servisi için EMI ile lisans anlaşmasına vardı. Geçtiğimiz ay içerisinde Warner Music Group’la da bulut müzik servisi için anlaşmaya varan Apple, böylece müzik endüstrisinin 4 büyüklerinden ikisini resmi olarak “renklerine bağladı“.

İddialara göre geriye kalan Universal Music Group ve Sony Music Entertainment’ın Apple ile anlaşmasına ise sayılı günler kaldı. CNET’in kaynaklarına göre Apple önümüzdeki hafta içerisinde bu iki firmayla da anlaşmasını sona erdirebilecek gibi görünüyor.

Müzik severler ve Apple cihazları kullananlar için bu çok iyi bir haber olabilir ama Google ve Amazon için durum biraz daha farklı.

Devamını Oku


©2006-2012 Webrazzi
46 queries. 0,335 seconds. v2